Food

Food

9. 4. 2019 start: 19.00 Café Papírna vstup: 350,-

→ FOOD

Lidem milující indickou kuchyni netřeba Jirku Muchu představovat. Nadaný člověk s uměleckou duší pro Vás připraví indickou hostinu.

Indové jsou zvyklí kombinovat vždy více chodů. Běžný oběd indické rodiny je často velmi pestrý, bohatý na luštěniny a zeleninu. Indové nemají první a druhý chod, většinou vše ochutnávají a kombinují najednou. Na stole nikdy nesmí chybět dhal, luštěniny na různé způsoby, většinou jako polévka. Příloha k jídlu je vždy buďto rýže nebo chléb (čapátí, purí..) My jsme se rozhodli pro rýži. Rýže se vždy vaří neochucená, bez soli a bez koření. Zatímco ostatní chody jsou velmi kořeněné a výrazně ochucené. Někdy se k jídlu podává ještě kořeněná rýže, která se většinou kombinuje s jogurtem nebo raitou. Jako hlavní část menu jsou v Indii většinou různé druhy zeleninových jídel, fazole, cizrna, špenát. Nutno podotknout, že v každé oblasti v Indii je to jiné. Také je třeba prozradit, že indická tradiční jídla, jsou velmi odlišná od toho, co se vaří v indických restauracích. Já nechal inspirovat obojím jak tak zvanou britsko-indickou kuchyní, kterou většina zná z restaurací, tak i tou klasickou indickou...

MENU
Rýže basmati
Rýže pulav– kořeněná ochucená rýže
Raijta – kořeněný jogurtový dip
ShahiPaneer – domácí sýr, s oříškovo smetanovou omáčkou
MixedSabjee – speciální příprava více druhů zeleniny
MasalaKofta – kofty v kořeněné omáčce
Dal – luštěninová polévka
Laddu - desert z cizrnové mouky

PRICE 350 kč
START 19:00
REZERVACE magda@papirnaplzen.cz nebo https://1url.cz/9M3Ze

#sledujkomin

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s využitím souborů cookie.